Batalia greilor: Marvel vs DC. Ce planuri au cele doua studiouri si ce filme cu super-eroi urmeaza sa lanseze

13 Aprilie 2018

Batalia greilor: Marvel vs DC. Ce planuri au cele doua studiouri si ce filme cu super-eroi urmeaza sa lanseze

Cele doua mari francize au adus pe marele ecran zeci de eroi indragiti de fani din toata lumea, dar ambele au avut atat filme de succes, cat si esecuri.

Atunci cand vorbim de filmele cu supereroi, majoritatea fanilor se gandesc la doua nume mari: Marvel si DC. Francizele au schimbat pentru totdeauna asteptarile publicului si au revolutionat industria cinematografica, dar in batalia lansarilor ambele au avut suisuri si coborasuri.

Filmele inspirate din revistele de benzi desenate DC castiga in categoria longevitatii. Prima peLicula Batman a aparut pe marele ecran in 1966, iar prima lansare importanta Superman a avut loc in anii ‘70. La polul opus se afla Marvel, care a lansat primul film Iron Man abia in 2008.

In doar un deceniu, franciza Marvel a lansat 18 filme si a devenit una dintre cele mai profitabile serii cinematografice din istorie. 30 de filme DC au rulat in cinematografe din lume, dar frecventa lor a fost mult mai redusa.

Chiar si asa, diversitatea scenariilor DC este mai mare decat in tabara Marvel. Cu filme precum Supergirl si Wonder Woman (care a avut incasari de peste 800 de milioane de dolari), DC a atras un public mai variat in cinematografe. Primul film Marvel care va avea un personaj feminin in titlu va fi Ant-Man and the Wasp, care se va lansa pe 6 iulie 2018.

In confruntarea de la box office, Marvel este castigatorul detasat cu 14 miliarde de dolari in incasari doar pentru filmele lansate in franciza Marvel Cinematic Universe (care nu include filme precum X-Men sau primele pelicule Spiderman). Cel mai profitabil proiect, filmul-eveniment Marvel’s Avengers, a incasat peste 1.5 miliarde, in timp ce The Dark Knight Rises, lansat tot in 2012, a incasat 1 miliard.

In urmatorul an, Marvel are planuri mari. Va lansa 5 filme, printre care mult-asteptatul Avengers: Infinity War, in timp ce DC a anuntat doar un film pentru 2018, Aquaman. Insa vom vedea doua filme DC in 2019, Shazam, unde rolul principal va fi interpretat de Zachary Levi, si Wonder Woman 2, care va continua succesul inregistrat de primul film al seriei.

Iata lista de filme care se vor infrunta in cinematografe:

Marvel Cinematic Universe:

Avengers: Infinity War (27 aprilie 2018)

Ant-Man and the Wasp (6 iulie 2018)

Venom (5 octombrie 2018)

Captain Marvel (8 martie 2019)

Avengers Infinity War Part 2 (fara titlu, 3 mai 2019)

DC:

Aquaman (21 decembrie 2018)

Shazam! (5 aprilie 2019)

Wonder Woman 2 (noiembrie 2019)Ne rezervăm dreptul de a modera/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/institutii

DISEARA LA DIGI FILM vezi tot programul 20:00 Oblivion. Planeta uitata 22:00 Asasin american 23:50 Cainele... sau viata! 01:30 Ucide-ti prietenii
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.
go top