A facut istorie cu Gollum si Smeagol. Cine este si cum arata actorul din spatele acestui personaj iconic

19 Ianuarie 2018

A facut istorie cu Gollum si Smeagol. Cine este si cum arata actorul din spatele acestui personaj iconic

"Gollum o sa ma bantuie tot restul vietii. Cand voi imbatrani, o sa arat ca el", a glumit Andy Serkis cand a fost intrebat despre personajul care i-a adus celebritatea in lumea filmelor bazate pe CGI.

Desi multi stiu replica "My preciousss" si ii asociaza o anumite figura, putini au vazut vreodata chipul actorului care a creat personajul memorabil. Britanicul Andy Serkis este unul dintre cei mai mari promotori ai rolurilor bazate pe CGI si tehnologie motion-capture si performance-capture.

Pe langa Gollum, el s-a mai transformat in King Kong, Caesar din cea mai recenta trilogie "Planet of the Apes" si Supreme Leader Snooke din noile "Star Wars".

Un pionier al domeniului, actorul a vorbit nu o data despre cum l-a marcat si influentat rolul pe care l-a facut in "Lord of the Rings" si "The Hobbit". El a explicat ca a studiat mult miscarile corporale si mimica pentru a se transforma intr-o creatura din Middle Earth, insa ca, la baza, Gollum si Smeagol sunt ca oricare alt personaj si depind foarte mult de emotii.

"Conditia fizica precara a lui Gollum e datorata dependentei lui de inel. Personalitatea lui si felul in care se misca sunt legate tot de aceasta nevoie. Tremurul din voce are la baza vina pe care o simte ca si-a ucis varul. Pentru a contura acest personaj, m-am inspirat dintr-o serie de tablouri de Francis Bacon, in care sunt reprezentate genial tortura si agonia", a povestit Andy intr-un interviu pentru revista Time.

Serkis a recunoscut ca e constient de faptul ca toata viata va fi bantuit de cel mai celebru personaj caruia i-a dat viata pe marile ecrane: "Gollum ma va bantui mereu, va fi mereu cu mine, face parte din ADN-ul meu. Cred ca atunci cand o sa imbatranesc, o sa arat ca el", a glumit actorul.

Pe platformele video online sunt o multime de filmulete in care Serkis explica nu doar ce presupune munca CGI si motion-capture, ci si felul in care a evoluat tehnologia. Daca initial, lucrul la Hobbitul parea oarecum invechit, pentru cele mai noi proiecte in care a fost implicat, lucrurile s-au schimbat enorm.

CITESTE SI:Ne rezervăm dreptul de a modera/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/institutii

DISEARA LA DIGI FILM vezi tot programul 20:00 In Bruges 21:45 Invadarea lumii : Batalia Los Angeles 23:40 ULTRAVIOLET 01:25 ANNABELLE
go top