5 filme care au anticipat viitorul tehnologiei

04 Martie 2016

5 filme care au anticipat viitorul tehnologiei

De-a lungul timpului au aparut pelicule care au prezentat gadgeturi de neimaginat in realitate. Cu toate acestea, timpul ne-a confirmat ca unele dispozitive aparute in filme le purtam chiar azi in buzunar.

In continuare, va prezentam 5 filme care ne-au aratat o parte din produsele high-tech de azi:


1. " 2001: A Space Odyssey"

In filmul lui Stanley Kubrick din 1968 am vazut un model de ipad, produs care a iesit pe piata abia in 2010. Calculatoarele-tableta din film arata ca tabletele pe care le folosim astazi.

2. Comunicatorul portabil folosit in " Star Trek III : In cautarea lui Spock" (1984) seamana cu popularul telefon mobil cu clapeta. Conform revistei TIME, inventatorul celularului, Martin Cooper, a confirmat ca dispozitivul din acest film a fost sursa de inspiratie pentru creatia sa.

3. In "Terminator", apar dronele militare care sunt astazi folosite in razboaie. O posibila sursa de inspiratie ar fi cele prezentate in filmul din 1984. Mai mult decat atat, astazi, dronele sunt disponibile oricui.

4. Animatia "Jetson's, The Movie" (1990) nu a condus la realizarea unor masini zburatoare, din pacate, dar cu siguranta a condus la inventarea robotului de aspirare, produs adoptat de multe branduri din lume.

5. "Dick Tracy" (1990), filmul care i-a avut in distributie pe Al Pacino si Madonna, a fost probabil o sursa de inspiratie pentru smartwatch-urile actuale, ceasul de mana cu radio pe care il avea personajul principal fiind acum mult mai performant.

Suntem curiosi sa aflam ce alte filme care au inspirat gadgeturile de azi din piata ati vazut?Ne rezervăm dreptul de a modera/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/institutii

DISEARA LA DIGI FILM vezi tot programul 20:00 27 de rochii 21:55 Unde vei fi poimaine? 23:55 Povestea X a Americii 01:20 Trei crime
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.
go top