Kevin Costner, actorul care a iesit din tiparele Hollywood-ului


Kevin Costner, actorul care a iesit din tiparele Hollywood-ului

Actor si regizor, Kevin Costner a realizat unul dintre cele mai bune filme din toate timpurile: “Dances with Wolfes” (1990), productia castigand nu mai putin de 7 Oscaruri. Actorul vine pe ecranele Digi Film in “3 Days to Kill”, pe 18 ianuarie.

Kevin Costner a fost comparat cu legende ca Gary Cooper si Jimmy Stewart. A facut facultatea in California unde a studiat marketingul, timp in care si-a aratat interesul pentru actorie.  Chiar daca a lucrat la inceput ca tamplar si comis-voiajor pentru o perioada, Costner si-a indeplinit visul de a juca.

Primul rol primit a fost cel din drama “The Big Chill”, in care a jucat cu Glenn Close, in 1983, cu toate ca scenele in care apare el sunt taiate la montaj. Regizorul Lawrence Kasdan isi aminteste de Costner mai tarziu si il distribuie in westernul “Silverado” (1985). 

Din 1987, cariera lui Costner urca o panta ascendenta cu 2 mari filme: “No Way Out” si “The Untouchables” in care apare alaturi de Sean Connery.

Cu filmul din 1989 – “Field of Dreams” castiga din nou audientele. El joaca rolul unui fermier ce realizeaza un teren de baseball pe proprietatea sa, conform vocilor din capul sau. Filmul a fost un succes. Actorul isi face astfel debutul regizoral cu filmul “Dances with Wolfes” (1990).  Filmarile au auvt loc timp de 8 luni, dintre care 5 s-au petrecut in South Dakota. Dintre cele 7 Oscaruri pe care le-a primit, Costner a castigat pentru cel mai bun regizor.

Alte filme de succes au urmat in cariera sa: “Robin Hood: Prince of Thieves” (1991) si drama romantica: “The Bodyguard” (1992) cu Whitney Houston.

Curand insa Costner va suferi cateva dezamagiri, ca de exemplu filmul sau cu Clint Eastwood – “A Perfect World” (1993) nu va face o impresie foarte buna. Producator si star in “Waterworld” (1995), Costner are din nou probleme inca de la inceputul filmarilor, dat fiind ca actiunea s-a petrecut in largul marii.  

Actorul va recastiga increderea publicului si a criticilor in 2000 cu “Thirteen Days”. Proiectele recente include filme precum “Swing Vote” (2008) si “The Company Men” cu Chris Cooper, Ben Affleck si Tommy Lee Jones.  Pe micile ecrane dovedeste ca are de asemenea succes, iar in 2012 castiga un Emmy pentru performanta din “Hatfields & McCoys”.

Kevin Costner isi alege proiectele ghidandu-se dupa propriile decizii si astfel pare ca nu urmareste un tipar de la Hollywood.

In viata personala, actorul este casatorit cu Christine Baumgartner din 2004. Cuplul are 2 copii, dar Costner mai are 3 din casatoriile anterioare.

Alte curiozitati:

- Rolul de presedinte din mega-blockbusterul “Air Force One” (1997) a fost scris special pentru el, insa Kevin a renuntat la rol pentru filmul futuristic “The Postman” (1997). 

- A jucat in 2 filme despre John F. Kennedy: “JK” si “Thirteen Days”

- Si-a propus sa nu revina intr-o continuare a unuia dintre filmele sale.

- Unii dintre regizorii sai preferati sunt: Frank Capra, George Stevens, Martin Scorsese, Francis Ford Coppola si Steven Spielberg.

- Alaturi de Warren Beaty, Clint Eastwood, Mel Gibson si Richard Attenborouh se numara printre putinii regizori care au castigat Oscarul, desi sunt cunoscuti mai mult ca actori.

- Costner a jucat in mai multe filme despre baseball decat orice alt actor.

Condamnat sa ucida” vine pe Digi Film la ora 20:00, pe 18 ianuarie.

Cine il va vedea pe Digi Film?Ne rezervăm dreptul de a modera/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/institutii

DISEARA LA DIGI FILM vezi tot programul 20:00 Imperium 21:45 Gladiatorul 02:00 Drumuri americane 04:45 Marie Antoinette
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.
go top