Bill Murray – baiatul vesel si entuziast al cinematografiei


Bill Murray – baiatul vesel si entuziast al cinematografiei

Desi provine dintr-o familie cu posibilitati materiale limitate, Bill Murray a demonstrat ca prin perseverenta, visele pot fi indeplinite.

William James ,,Bill” Murray s-a nascut pe 21 septembrie 1950 si a devenit cunoscut dupa ce a aparut in show-ul de comedie ,,Saturday Night Live”, de la sfarsitul anilor ’70, remarcandu-se ca unul dintre cei mai buni actori si comedianti americani.

La finalul anilor ’80, a jucat in filme precum ,,Stripes”, ,,Caddyshack”, ,,Ghostbusters”, ,,Groundhog Day” sau ,,What About Bob?”, in ultimii ani remarcandu-se un accent pus pe altceva decat ceea ce a facut o vreme destul de indelungata. Bill a inceput sa interpreteze roluri mai complexe in diferite drame ori comedii negre.

Murray s-a nascut si a copilarit in Wilmette, Illinois, avandu-i ca parinti pe Lucille si pe Edward J. Murray al II-lea. Mai are opt frati, fiind al cincilea dintre cei noua fii, si a crescut intr-o familie de catolici irlandezi, trei dintre frati urmand acelasi drum ca el: actoria (John Murray, Joel Murray si Brian Doyle-Murray).

In adolescenta, Bill Murray a lucrat ca baiat de mingi pentru a reusi sa urmeze un liceu romano-catolic. Dupa ce a absolvit liceul, actorul a urmat Universitatea Regis din Denver, renuntand intre timp la studii.

In timp ce filma pentru ,,Stripes”, acesta s-a casatorit cu Margaret ,,Mickey” Kelly in Las Vegas, pe data de 24 ianuarie 1981. Cuplul are si doi fii, pe Homer si pe Luke, in varsta de 32, respectiv 29 de ani. Din pacate, acest mariaj a rezistat doar pana in anul 1994, cand au depus actele de divort. In 1997, urmeaza o a doua casatorie. Jennifer Butler este aleasa lui, impreuna cu care are patru copii.

In 2004, Bill primeste premiul BAFTA pentru Cel mai bun actor in filmul ,,Rataciti printre cuvinte”.

In ce filme l-ati vazut pe Bill Murray?Ne rezervăm dreptul de a modera/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/institutii

DISEARA LA DIGI FILM vezi tot programul 20:00 In Bruges 21:45 Invadarea lumii : Batalia Los Angeles 23:40 ULTRAVIOLET 01:25 ANNABELLE
go top